Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Οι ξηροί καρποί στην εγκυμοσύνη προστατεύουν τα παιδιά από αλλεργίες



Νέα μελέτη δείχνει ότι οι μέλλουσες μητέρες που καταναλώνουν ξηρούς καρπούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δε βάζουν τα παιδιά τους σε κίνδυνο για αλλεργίες, όπως υποστήριζαν παλαιότερα ερευνητικά δεδομένα. 


Ερευνητές από το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστόνης μελέτησαν 8.205 μητέρες που δεν παρουσίαζαν αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. Στη μελέτη συμμετείχαν επίσης παιδιά που είχαν γεννηθεί από το 1990 έως το 1994.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν παράγοντες όπως η ηλικία, η εθνικότητα, η εποχή γέννησης, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, το κάπνισμα κ.α., οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μητέρες που κατανάλωναν ξηρούς καρπούς τουλάχιστον πέντε φορές το μήνα γέννησαν παιδιά με 70% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Pediatrics και υποδεικνύει ότι η διατροφή της μητέρας παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του παιδιού. Ωστόσο, οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως η διατροφή του πατέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου